Het NMC Weert en de  Fontys Lerarenopleiding Tilburg organiseren in samenwerking met Eurofysica, distributeur van leermiddelen en Dick Rozing Geografie en Onderwijs een Samsambijeenkomst voor docenten aardrijkskunde, algemene natuurwetenschappen en natuur, leven en technologie. We

nodigen vmbo-, havo-, en vwo-docenten uit Nederlands en Belgisch Limburg en oostelijk Noord-Brabant uit. Deze Samsam-bijeenkomst is bedoeld om uw onderwijs door middel van simulaties en experimenten met innovatieve 3D-leermiddelen meer tastbaar en aanschouwelijk te maken. U kunt zelf met de leermiddelen aan de slag onder deskundige leiding. Onder meer toekomstige studenten van de Fontys lerarenopleiding in Tilburg, waarmee het NMC Weert samen werkt, zijn voor begeleiding beschikbaar.
 
De datum is woensdag 14 november 2012 van 16.00 tot 18.00 uur. De locatie is Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert. (eind parkeerplaats bij het subtropisch zwembad). Docenten van verschillende vakken en schooltypen zijn welkom, dus neem gerust een collega mee.
 
De opzet van de bijeenkomst is als volgt:
15.45 - 16.00 uur:      inloop met koffie en vlaai.
16.00 - 16.10 uur:      inleiding op de middag.
16.10 - 17.30 uur:      demonstratie en practicum in carrouselvorm: u gaat zelf aan de slag.
17.30 - 18.00 uur:      kennismaking met andere leermiddelen en experimenten en kennis delen, ervaringen uitwisselen en afsluiting (hoe nu verder?)
 
Voor u is de bijeenkomst een prachtige gelegenheid om ideeën op te doen, uw kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Daarom stellen wij uw aanwezigheid zeer op prijs. Als deelnemer ontvangt u een nascholingscertificaat.
 
De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 25,- per persoon.
 
U kunt zich aanmelden via de mail naar Dick Rozing, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en het verschuldigde bedrag overmaken op rekeningnummer 1100.69.269, o.v.v. Samsam-bijeenkomst Weert. Wilt u aangeven of u na afloop een broodje wilt gebruiken?
 
Graag zouden wij de opgave van u of uw collega(‘s) vòòr 15 oktober tegemoet zien.
 
Met vriendelijke groet, mede namens de overige organisatoren,
 
Bèr Peeters,
coördinator NMC Weert
 
Routebeschrijving zie www.natuurenmilieucentrumweert.nl